tiistai 5. maaliskuuta 2013

Kevät tulee... vaan minne rakentuu kevään puutarha?

Paljolti Villa Sandelius -projektiin linkittyy puutarha, ainakin omalta osaltani. Kevään korvilla on minunkin aika ottaa kantaa projektiin ja sen mahdollisuuksiin. Villa Sandeliuksen ympärillä on temmellyskenttää ahkerimmallekin puutarhurille.


Kuva Juliana Diamant -kasvihuoneesta

Muista haasteista johtuen, koska emme itse vielä asusta paikanpäällä, jää toistaiseksi iso osa kasvihuoneen funktiosta täyttymättä. Sillä mikä sääli olisikaan omistaa ihana kasvihuone täynnä tomaatintaimin yms. siten, että välimatkan takia en aamukasteella pääsisikään ihania tuoksuja tuoksuttelemaan ja ihastelemaan työn hedelmiä (kirjaimellisesti 'hedelmiä').

Ehkä kuitenkin on parasta varmistaa, että 'pitkähköksi' venynyt varastointi ei ole hävittänyt kasvihuonehaavetta lopullisesti taivaantuuliin. Senpä vuoksi aion edistää tätä sillä, että käyn noutamassa paketin. Vaan mihin osoitteeseen? Ollako kasvihuone nykyisen puutarhani ilona vai eikö olla? Ehkäpä se pitäisi kuitenkin pystyttää suoraan haaveideni pihaan, Villa Sandeliukseen?

Senpä vuoksi jatkan haaveilua. Nyt viikonloppuna starttaava vuotuinen puutarhamessusesonki virittelee tunnelmaan (Rum & Trädgård Tukholmassa).Konkreettista vihreää pääsen ihastelemaan siemenkylvöksistä: kasvamassa on tässä vaiheessa pelargonit, laventelit, orvokit ja tietenkin tomaatit. Pelargonit ovat heränneet ensimmäisenä eloon, näistä 25 on jo itänyt (tarkasta kirjanpidosta huolehtivat lapset).