tiistai 7. tammikuuta 2020

Sähköjohtojen roilotus

Voisi kuvitella, että lattiavalun valmistuttua remontti olisi jo pitkällä. Nyt se rakentaminen vasta alkaa. Sähköjohtojen roilotus eli urien sahaaminen tiiliseiniin on vaihe, joiden tekeminen ei useinkaan sähköasentajia tai kirvesmiehiä kiinnosta. Niinpä tämä jää rakentajan ja remontoijan harteille. Se on kuitenkin helppoa uraleikkurin avulla, joita vuokrataan rakennuskonevuokraamoista.

Lattian pohjatöiden aikana vedimme muutamaan huoneeseen pistorasioiden syöttökaapelit lattian kautta. Näin meidän ei tarvinnut roilota kaapelille kuin puolen metrin matka lattiata ylöspäin. Meille tuli kuitenkin kiire lattian rakentamisessa emmekä ehtineet suunnittelemaan jokaiseen huoneeseen rasioiden ja kytkimien paikkoja, joten kaapelit jäivät näihin tiloihin asentamatta. Päätimme urittaa kaapelitiet valun jälkeen katosta alas ja asentaa kaapelit ja sähköputket jälkikäteen. Roiloja pitää tehdä muutama metri enemmän, mutta johtojen vienti katon kautta on muutoin helpompaa.

Betonilattian pitää antaa vielä muutama viikko rauhassa kuivua. Olisi hyvä jos saisimme sähköputket ja rasiat seinille mahdollisimman pian, jotta pääsisimme valmistautumaan seinien tasoitukseen.