lauantai 6. joulukuuta 2014

Hirsiseinien sisäpuolinen eristys

Olen aiemmin todennut, että vanhan kunnostamisessa on kolminkertainen työ verrattuna uuden rakentamiseen. Villa Sandelius on ennenkaikkea oppimisprojekti. Valmiita vastauksia ei ole. Vanhan saneeraus ja sen opettelu ei sisänsä ole vaikeaa - kunhan muistaa jakaa työt tarpeeksi pieniin osiin ja järjestää tekemiselle tarpeeksi aikaa. Suurin haaste on tehdä oikeita päätöksiä.

Tämäkin työvaihe, hirsiseinien sisäpuolinen eristys, on jälleen niitä projekteja, jossa jokaisella neuvonantajalla ja asiantuntijalla on hiukan erilainen näkemys siitä miten eristys pitäisi toteuttaa. Vaikka yksiselitteistä totuutta ei olekaan, ovat neuvot olleet kullan arvoisia. Kyse ei ole mistään isosta tai vaikeasta työstä. Kyse on siitä, että valitaan sellainen eristämistapa, joka on pitkäikäinen ja sopii rakenteisiin.

Ratkaisumme onkin yksinkertainen. Seiniin rakennettiin pystykoolaus 60cm jaolla mitallitetusta 48x48mm rimasta. Kulmat, ylä- ja alareunat tiivistettiin pellavatiivistenauhalla.  Ekovillan 50mm paksut 565x870 selluvillalevyt istuivat jakoon sellaisenaan. Seinä peitetään 13mm kipsilevyllä.

Pellavaeristenauhaa

Seinäkoolaus

Selluvillaa seinällä.

Tuotetietoja.

Villalevyjä.