sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Tuija-aita nurin

Heräsin aamulla kovaan lumiauran jytinään ja totesin itsekseni, että aura ajoi talomme ohi todella kovaa vauhtia. Forecan sääennuste oli luvannut yön aikana parikymmentä senttiä suojalunta.  Epäilin pahinta. Nousin nopeasti vuoteesta ja ryntäsin tarkistamaan tilanteen ikkunasta. Vahinko oli tapahtunut. Tuija-aita oli pilalla monen kymmenen metrin matkalta.

Lumiaura oli ajanut kovalla nopeudella ja liian lähellä aitaa työntäen tielle kertyneet lumet voimalla suoraan tuija-rivistön päälle. Aurauksen voimasta kertoo myös se, että puolen metrin kokoiset lumipallot olivat lentäneet useita metrejä pihallemme. Kotkan kaupungin kunnossapitopäällikkö tuli paikalle toteamaan tilanteen ja pahoitteli tapahtunutta. Vain kevät näyttäisi tuija-aidan kohtalon.

Ei auttanut muu kuin hyväksyä tilanne, käynnistää Toro ja mennä linkoamaan parkkipaikan lumia pois autojen tieltä. Erään huoltoyhtiön lumiaura pysähtyi parkkipaikkamme viereen seuraamaan lumitöitäni. Huoltomies aukaisi autonsa ikkunan ja huusi: "Kuules! Jos sulla olisi Honda niin tuosta linkouksesta vois tullakin jotain! Siirräs se linko vähä sivuun niin jeesaan!"  Ystävällinen huoltomies aurasi ohimennessään Villa Sandeliuksen parkkipaikan ja pihatien. Rupateltiin hetki ja nyt tiedän Hondan olevan hyvä peli.
Katso myös: