perjantai 1. helmikuuta 2013

Perinteiset välineet käyttöön

Tavoitteena on ollut opiskella projektien ohessa suunnitteluohjelmien käyttöä, joita hyödyntäisin Villa Sandeliuksen suunnittelussa ja jatkossakin. Edellinen Autocad-kurssini on vuodelta 1994 ja siitä minulla ei ole muistissani kuin kurssitodistus - lähtökohdat eivät olleet siis mainiot. Otin teemaksi suunnitella noin 8 neliön puurakenteisen mökin, joka olisi tarkoitus myös rakentaa.

Sain ystävältäni vinkin Chief Architect -suunnitteluohjelmasta, jota hän kehui monipuoliseksi ja helppokäyttöiseksi. Vaikka hän ei alan ammattilainen olekaan, oli hän toteuttanut ohjelman avulla mm. näyttävän kylpyhuonesuunnitelman. Sainkin sen avulla hahmoteltua mökin raamit, mutta yksityiskohtien hiomiseen alkoi tuhrautua liikaa aikaa. En yksinkertaisesti osannut mallintaa sen kanssa sitä mitä halusin, joten päätin jatkaa ohjelmaan tutustumista myöhemmin.

Sain vinkin myös toisesta ohjelmasta: Google Sketchup.  Myös se osoittautui myös käteväksi mallinnustyökaluksi ja luonnostelun apuvälineeksi, mutta eteenpäin en myöskään sen avulla päässyt.

Päätin vaihtaa hiiren lyijykynään ja johan alkoi sujumaan. Puuinfo-sivuston tee se itse -osiota saan apua rakenteiden suunnittelussa.