torstai 9. heinäkuuta 2015

Halpa rakenneilmaisin

Olemme tähän mennessä onnistuneet välttämään seinälevyjen takana olevien sähköjohtojen vahingoittumisen. Tällä viikolla viimistelynaulain on ampunut listanauloja seinään siihen tahtiin ja sellaisella voimalla, että todennäköisyys rikkoa johdot on ollut suuri. Johtojen reitit on valokuvattu varmuuden varalta, mutta jokaisesta seinästä ei kuvia löydy.

Pikku hiljaa meidän pitäisi myös aloittaa valurautapattereiden asennukset. Painavia seinäpattereita varten teimme aiemmin keväällä kipsilevyjen taakse tukikoolaukset, joihin pattereiden pidikkeet ruuvataan kiinni. Minulla oli koolausten sijainnit tarkasti muistissani...niin kauan kuin oli.

Tarvitsemme avuksemme sellaisen rakenneilmaisimen, jolla löydämme levyjen takaa puukoolaukset, metallit ja sähköjohdot. Ilmaisimia löytyy lähes jokaisesta rautakaupasta ja tavaratalosta. Merkkilaitteet maksavat 50-100€ ja halvempia löytyy parista kympistä ylöspäin. Meille riittää halvemman hintaluokan vehje. Halvin ja käyttötarkoitukseen sopiva koolausilmaisin löytyi Kotkan Starkista hintaan 4€ (ovh). Se on oikeasti halpa se! Eikä tässä vielä kaikki. Pakettiin kuului mukaan 9V patteri.


Sähköjohdot kulkevat seinän takana lähellä lattiarajaa.
Tarkka sijainti selviää vain rakenneilmaisimella.

Edullisin ja käyttötarkoitukseen sopiva ilmaisin löytyi Starkista.
Hinta 4 Euroa ja patteri kaupan päälle. Halpa. Eikä ollut edes tarjouksessa.

Käyttö oli helppoa ja johdot löytyivät seinän takaa nopeasti.