tiistai 7. toukokuuta 2013

Kattoremontin aika?

Rappaustelineiltä on hyvä näköala talon katolle. Ja kun sitä katselee, vaikuttaa se olevan yhtä paljon peruskorjauksen tarpeessa kuin seinät joita parhaillaan korjataan. Kyseessä on 100 vuotta vanha peltikatto, joka näyttää 100 vuotta vanhalta peltikatolta.Olemme viimeviikkojen aikana tavanneet useita peltikattourakoitsijoita ja pyytäneet heidän näkemyksen katon kunnostamistarpeesta. Näkemykset korjauksen tarpeesta ovat vaihdelleet. Toiset ihmettelivät miten katto pitää enää vettä, toiset antavat sille vielä muutamia vuosia elinaikaa. Eräs rakennustekniikan asiantuntija on luvannut katon kestävän vielä yhden sukupolven, mikäli sitä vähän huolletaan. Eilen naapurimme kehui, että talossa on erittäin hyvä katto.

Jos urakka toteutettaisiin uusittaisiin projektin aikana peltikatteen lisäksi rännit, syöksytorvet, räystäslaudoitus ja neljä piippua muurattaisiin kuntoon. Tarjoukset ovat olleet suuruusluokaltaan samanlaisia, mutta toimituksien sisällössä on ollut paljon eroja.

Vaihtoehtona katon täydelliselle uusimiselle on sen huoltokäsittely. Käytännössä katon pinta korjaus- ja huoltokäsitellään Permaroof-pinnoitemassalla, eli samalla aineella jolla se pinnoitettiin muutama vuosi sitten. Pinnoitteelle annettiin 10 vuoden takuu, joka on vielä voimassa. Lisäksi jalkarännit ja räystäät korjattaisiin sekä piippuihin asennettaisiin hatut.

Harkitaan.

Katso myös:

>> Hormien kunto askarruttaa (11/2012)
>> Katon ylläpitoa (5/2012)