perjantai 21. marraskuuta 2014

Mitä isot edellä, sitä pienet perässä...

Villa Sandeliuksessa ottaa ja tapahtuu: seiniä on kaadettu, pintoja purettu ja ihmetelty, mitä vastaan tulee.

Samanaikaisesti purkutyön edetessä etenee myös suunnitelmat. Työn alla on jos jonkinmoista selvittelyä, mutta joka allekirjoittanutta enemmän kiinnostaa, on lopulliset pintamateriaalit ja sisustusratkaisut, näin naisen näkökulmasta.

Mutta ennenkuin projektissa ollaan ihan näin pintapuolisissa ratkaisuissa, on edessä monta rakenteellista haastetta.

Vanhan remontoidessa edetään vanhan ehdoilla. Joten pohjapiirustusta murskatessa joltain osin on vaan otettava huomioon olemassaolevat olosuhteet ja tiettyjen ehdotusten osalta tulee täyslaidallinen tyrmäävää kritiikkiä. Välillä on annettava insinööriajattelulle periksi ja taivuttava, vaikka itse kyllä suosin ratkaisuissa estetiikka ennenkaikkea -menetelmää.

Pohjakuvaa on nyt pyöritelty jos jonkinlaisesta kulmasta. Ja alkaahan työmäärä tuottamaan myös tulosta. Meidän perheessä on selkeesti käytetty aikaa kynän ja paperin kanssa suunnitellessa, sillä alla näette lapsistamme keskimmäisen näkemyksen aiheesta.

Aikaisemman talon suunnittelin excelillä, kaupallinen koulutus antaa kummallisesti pohjaa nimenomaan tämänmöisen työkalun hallintaan. Ja taipuihan se, excel, varsin mainiosti talosuunnitteluun. Erityisesti odotan, että pääsen excelillä vääntämään kaakelikuviot laatoittajalle, viimeksi ilme oli näkemisen arvoinen esittäessäni ruutu ruudulta etenevän laatoitussuunnitelman...

Cia 8v.: pohjakuvaluonnos