keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Kylpyhuone atomeina

Sain tänään toisen, pienemmän, kylpyhuoneista lähestulkoon purettua. Kaadettuani kylpyhuoneen ja vaatehuoneen välisen seinän istahdin työpukille ja jäin pohtimaan "mitäköhän hölmöä sitä tuli taas tehtyä". Tästä pitäisi väsätä lapsille oma suihkuhuone. Edessäni minulla oli atomeiksi hajoitettu kylpyhuone eikä minulla ollut käsitystä miten ihmeessä sen mahtaisin toteuttaa.

No, ajankohta on vähän sekava myös siksi, että moni työvaihe on saneerausprojektissa on samanaikaisesti kesken: LVI- ja sähkötyöt, purkutyöt, lattian korjaus ja hionta sekä seinien eristäminen. Eilinen ilta vaimoni kanssa keittiösuunnittelijan luona toi oman lisänsä soppaan. Kaikki kun vaikuttaa kaikkeen.

Kylpyhuonetta on tarkoitus laajentaa niin, että suihkut tulisivat vaatehuoneen paikalle. Vanhaan kylpyhuonetilaan asennettaisiin lapsille tuplapesualtaat. Tilassa ei ollut WC-istuinta, mutta sellaisen olisi toiveena. Ongelmana on vain, ettei wc:n viemäriputkea saa toistaiseksi liittettyä viemäriin, joten teemme kylpyhuoneeseen wc-option tulevaisuuden varalle.

Purettu kylpyhuoneen betonilattia oli valettu betonivälikäton päällä olevan lekasorapatjan päälle. Ajattelin toteuttaa uuden lattian levyrakenteisena. Lattiarungon pohjana toimisi välipohjassa olevat kaksi jykevää betonipilaria. Tiilirakenteinen hormi muodostaa kylpyhuoneeseen kaksi seinää ja niiden hyödyntäminen valmiina seinäpintana houkuttelisi. Vaatehuoneen lattia on osin betonirakenteinen, koska siinä on muinoin sijainnut kaakeliuuni. Näinollen suihkuhuoneen lattian pohjarakenne on jämäkkä. Sen pidemmälle en ole suunnittelussa vielä päässytkään...

 Purettua kylpyhuoneen lattiaa.

 Takana vanha vaatehuone - tuleva suihkutila.

Näkymä entiseen vaatehuoneeseen makuuhuoneesta. Takaseinä on tiilirakenteinen hormi.

Purettua lattiaa vaatehuoneen puolelta. 

Kattorakenteita.


Tuleva kylpyhuone.