perjantai 24. huhtikuuta 2015

Poistoilmapuhaltimia kylpyhuoneisiin

Kosteisiin tiloihin asennetaan poistoilmapuhaltimet tehostamaan tilojen kuivumista ja painovoimaista ilmanvaihtoa.

Lasten kylpyhuoneeseen on ajateltu täysin automaattista poistoilmapuhallinta, jossa olisi mm. jatkuva perusilmanvaihto, liike- ja valotunnistin ja kosteusautomatiikka. Automaattisen puhaltimen jatkuva perusilmanvaihto tehostaisi koko asunnon ilmanvaihtoa.

Naisen Huoneen ilmanvaihto vaatii myös tehostamista. Mutta Nainen tuskin pitää, jos puhallin käynnistyy aina kylpyhuoneeseen mentäessä. Kiitoksia ei myöskään heru, jos puhallin kävisi monin kertaisella teholla ja äänellä kosteuden ollessa liian korkea. Naisen Huoneen pitää olla Naisen hallinnassa. Niinpä tilaan parhaiten soveltuva poistoilmapuhallin on ns. perusmallinen, joka ohjautuu päälle ja pois päältä erillisestä kytkimestä. Kytkimeen voisi asentaa ajastimen, joka pitäisi puhaltinen päällä määräajan käynnistämisen jälkeen. Jonkin tyyppinen käynnistysautomatiikkaa puhaltimessa pitäisi kyllä olla...

Automaattinen tuuletin voisi olla hyvä vaihtoehto myös kodinhoitohuoneeseen, vaikkakin pelkkä painovoimainen poistoilmakanava saattaa riittää pitämään huoneen ilman kuivana. Poistoilmankanavan viereen voi varuiksi asentaa sähköliitännän, johon puhallin voidaan tarvittaessa kytkeä myöhemmin.

Poistoilmatuulettimia on tarjolla useita eri merkkejä, erilaisilla ominaisuuksilla, kalliita, edullisia, muotoiltuja ja rumia. Näistä pitäisi osata valita käyttötarkoitukseen sopivimmat.


Tässä yksi vaihtoehto. Vertailu on vielä kesken, eikä ostopäätöstä ole vielä tehty.

Puhaltimissa on hyvät asennusohjeet.

Sähkökytkennätkään eivät näytä olevan ylivoimaisia.