perjantai 31. lokakuuta 2014

Lattioita kuntoon ja lämpöpatterit vaihtoon

Olemme pikku hiljaa päässeet lattian hiomisen makuun ja saaneet tuntuman hiomakoneista. Lattian isot pinnat hiotaan isommalla rullahiomakoneella ja kulmat pienemmällä, jossa on hiontalaikka. Pari huonetta on valmiina. Eteistilat ja kolme huonetta on vielä hiomatta.

Yhden makuuhuoneen lankkulattia vaati paljon kunnostamista. Lattian alla menee ristiin rastiin vesi- ja lämmitysputkia. Vuosikymmeniä takaperin lattia on aukaistu useista kohdin putkien asentamisen vuoksi ja paikattu miten sattuu. Joudumme poistamaan huonot lattiapaikkaukset ja uusimaan lankunpätkät parempikuntoisilla. Lattiaa piti purkaa myös, koska lattian alla menevä kylpyhuoneen lämpöjohto irroitettiin lämmitysverkosta.

Putkimies irroitti huoneiden lämmityspatterit, jotta pääsemme hiomaan lattiat kokonaisuudessaan. Vanhojen pattereiden kunto pitää tarkistaa. Mikäli ne osoittautuvat hyväkuntoisiksi, harkitsemme hiekkapuhallutusta ja maalausta. Uudemmanmalliset patterit korvataan vanhanmallisilla, mahdollisesti käytetyillä. Vaihtoehtona on myös uusia kaikki lämpöpatterit vanhanmallisilla uusilla.