Haasteita materiaalin työstämisessä todeksi on kuitenkin ollut. Paikallisilla sisustusmateriaalien toimittajilla ei näistä ole kokemuksia ja/tai laattoja edustuksessaan. Jälleenmyyjiä löytyi kauempaa, mutta laattojen koon puolesta hautasin ajatuksen jo pitkäksi aikaa.
Alunperin ajattelin laattaa hallikäytävään, eteisestä kodinhoitohuoneeseen. Kävikin niin onnellisesti, että kunnostettavissa olevaa lautalattiaa ei tarvitsekaan uusia, joten laattojen toteutuskohteeksi vaihtui kodinhoitohuone. Ongelmaksi siellä muodostui lattian kaadot, jonka vuoksi laatoittaja tyrmäsi oitis ajatuksen 20 x 20 cm laatoista niiden pykältämisen takia. No joo, en minäkään halua varpaitani tökätä sementtiseen laatanreunaan.
Kuinka ollakaan, luovuttuani jo melkein toivosta, löysinkin toimittajan pienemmällä 14 x 14 cm laattakoolle. Laatoittaja uskalsi näyttää jo alustavaa vihreää valoa hankkeelle.
Sementtilaatta vaatii normaalia enemmän mietittävää, eikä tästä oikein tunnu löytyvän käytännön kokemusta. Laatta on huomattavasti normaalia paksumpi eli noin puolestatoista sentistä kahteen. Lisäksi laatta vaatii erityiskäsittelyn tulevaisuuden hoitoa ennakoiden.
Nämä näyttäisi nyt meidän projektissamme olevan selvitettyjen asioiden listalla tai ainakin haasteita, jotka on selätettävissä. Se, mikä askarruttaa ja mistä ei vain tunnu löytyvän kuvamateriaalia, on kaivon toteuttaminen näinkin paksusta materiaalista. Laatoittajamme ehdotti, että sementtilaatasta muotoiltaisiin suoraan kaivonreunaa mukaillen kaulus eikä tehdasvalmisteista metallikaulusta käytettäisi laisinkaan. Tai näin ainakin maallikkona ymmärsin.
Jos jollakulla olisi tähän liittyen facen kautta jaettavaksi kommentteja, neuvoja, kokemuksia, olisin äärikiitollinen ennenkuin tilaan hinnakkaan materiaalin työmaalle ihmeteltäväksi.
Kuva osoitteesta https://www.cementtiles.com |