lauantai 17. tammikuuta 2015

Pieniä askelia

Viimeaikoina meistä on useaan otteeseen tuntunut, että projekti ei etene. Mutta kyllä se etenee. Pienin askelin edelleen.

Ensimmäiset seinät saimme levytettyä tällä viikolla. Seinälevyinä käytetään 13mm paksua 1200x3000mm kokoisia kipsilevyjä. Seinät ovat jotakuinkin 3 metrin korkuiset, joten levyt menevät kuin heittämällä paikoilleen. Seinien oikaisussa ja pohjien tekemisessä kuluu aikaa sitäkin enemmän. Levytystä hidastaa sähköjen asentaminen. Sähköasiat ovat paikoillaan, mutta kaikki johdot eivät vielä. Valokytkimien seinärasiat ja kattorasiat odottavat myös asennusta.

Pienemmän kylpyhuoneen ja kodinhoitohuoneen rakentaminen sekä putkityöt alkavat parin viikon päästä. Sitä ennen joudumme piikkaamaan kylpyhuoneen tiiliseinän vanhan rappauksen pois. Seinä tasoitetaan ja oikaistaan märän tilan tasoitteella. Kaakelit on valittu ja kylpyhuoneen kalusteetkin ovat tiedossa. WC-istuimeksi asennamme ns. silppuavan mallin,  koska kylpyhuoneessa ei ole WC-viemäriä. Silppuava WC-pönttö voidaan kytkeä ohuempaan likavesiviemäriin.

Ensiviikolla jatkuvat myös hormikartoitukset. Vuorossa on huoneiston keskellä oleva piippu, jossa on aikoinaan ollut kytkettynä todennäköisesti pieni valurautainen tulisija.


Ensimmänen levytetty seinä.

Lisää seinää.

Kipsilevyjä. Lisää pitäisi hakea ensiviikolla Haminasta: Haminan Puupojilta.

Rapattu piippu.

Piipun seinä. Tuleva takan paikka?

Kylpyhuoneen tasoitettava tiiliseinä. Tiilihormisto.

Sähköasentajamme toi lisää sähkötarvikkeita. Johtoja ja kattorasioita.

Sähkösuunnitelman päivitys.