maanantai 5. tammikuuta 2015

Kaikenlaisia korvausilmaventtiilejä

Painovoimaisten korvausilmaventtiilien kirjo on melkoisen laaja. Jos kyse olisi nykyaikaisemmasta saneerauskohteesta, jossa rakennusperinnön ylläpidolla ei ole merkitystä, päätös olisi helppo. Tällöin tilaisimme nettirautakaupasta muovisen tuloilmaventtiilisarjan, joka pitäisi sisällään säädettävän venttiilin, suodattimen ja putken. Mutta koska kyse on Villa Sandeliuksen korvausilmaventtiileistä, ei valinta olekaan niin yksinkertainen.

Sain kerran ystävältäni neuvon "jos et tiedä mitä tehdä niin tee kaikkea". Tämä neuvo on ollut avuksi monessa tilanteessa ja asiayhteydessä - etenkin Villa Sandeliuksen projekteissa. Päätin soveltaa ystäväni hyvää neuvoa näin: "jos et tiedä mitä tehdä niin älä tee mitään".  Emme halua tehdä vielä päätöstä korvausilmaventtiilien valinnan suhteen. Tässä toistaiseksi parhaat vaihtoehdot. Jatkamme etsimistä.


Air-in-sisäilmaventtiili oli mielenkiintoinen löytö netistä. Hinta- tai jälleenmyyjätietoja ei ole, mutta tuotekuvaus on kattava. Laadukkaan oloinen. Suomalainen. Äänenvaimennus ja raitisilmasuodatin. Vaatii ehdottomasti lisätarkastelua.

Habo seinäventtiili. Tästäkään ei löytynyt hintatietoja, mutta muut saman valmistajan tuotteet tietäen, on hinta todennäköisesti kohtuullinen. Tästä mallista löytyy myös valkoinen, muovinen, versio. Vaatii lisätarkastelua tämäkin.

Domus Classican edustama alumiinista valettu tuloilmaventtiili maksaa 55€/kpl. Tähän sopivan ketjun hinta on 5€/m. Harkitsemisen arvoinen.

Vanhanmalliseen tuloilmakanavaan suunniteltu Velcon korvausilmaventtiili-paketti (VSR-100N) sisältää termostaatilla varustetun korvausilmaventtiilin, suodattimen ja asennuslevyn. Laadukas ja hyvillä asennusohjeilla varustettu tuote, joka on kuitenkin melko hinnakas, noin 120€/venttiili.