maanantai 14. tammikuuta 2013

Suunnittelua ja pähkäilyä

Seuraavien päivien työ painottuu hankkeen suunnitteluun.

Autotallin ja päärakennuksen luonnokset ovat loppumetreillä ja valmiit CAD-kuvat valmistuvat lähipäivien aikana. Päärakennuksesta pyrimme tekemään huonekohtaiset selitykset, jotka pitävät sisällään tarkat työsuunnitelmat ja materiaalivalinnat kuvineen. Tämä työvaihe ei kylläkään valmistu ihan hetkessä vaan vaiheittain. Vauhtia hidastaa CAD-suunnitteluohjelman opiskelu, jota yritämme hyödyntää tilojen suunnittelussa.

Sähkösuunnittelun tueksi piirrämme yksityiskohtaiset toivekuvat, johon määrittelemme pohjakuviin kaikki mahdolliset sähkörasiat ja kojeet: rasiat, kytkimet ja katkaisijat, turvajärjestelmän ja pihasähköistyksen. Koska tässä vaiheessa meillä on paras näkemys kiinteistön rakenteesta, tuomme luonnoksiin myös ehdotuksemme kaapeleiden vedosta ja välikeskusten sijainneista. Käytännössä koko kiinteistön sähköistys uusitaan.

LVI-suunnittelun osalta luotamme suunnittelijan näkemykseen. Olemassa oleva patterilämmitysjärjestelmä jää todennäköisesti osin ennalleen ja rinnalle asennetaan lattialämmityselementtejä. Joidenkin tilojen ilmanvaihtoa tehostetaan. Vesiputkia ja viemäreitä uusitaan ja korjataan.

Hankkeen budjetoinnin ja materiaalimenekin tueksi tilasimme koeversion Klara-ohjelmistosta. Ensimmäisen kokeilun perusteella ohjelma tuntuu erittäin pätevältä ja helppokäyttöiseltä.