tiistai 29. tammikuuta 2013

Rakennuslupia, hakemuksia ja liitteitä

Olemme saaneet eri suunnittelijoilta ja asiantuntijoilta ristiriitaisia näkemyksiä toimenpiteistä joihin vaaditaan rakennusluvat. Autotallin osalta prosessi on yksinkertainen, koska kyseessä on uudisrakennus. Päärakennuksen osalta täyttä selvyyttä ei ole, koska kyse on saneerauskohteesta. Kotkan kaupungin www-sivustolta löytyy ohjeita, mutta helpointa on marssia suoraan rakennusvalvontaan asiaa kysymään.

Kotkan kaupungin tarkastusarkkitehdin mukaan Villa Sandeliuksen päärakennuksen saneeraukseen vaaditaan rakennuslupa, koska rakennuksen käyttötarkoitus muuttuu, kiinteistöön rakennetaan uusia märkätiloja sekä kantaviin rakenteisiin ja julkisivuun tehdään muutoksia. Lisäksi vanhan lisäsiiven purkamiseen vaaditaan purkulupa. Hakemuksen liitteenä pitää olla pohjakuvat, julkisivukuvat, LVI-suunnitelma sekä rakennesuunnittelijan lausunto kantavien rakenteiden muuttamisesta.

Yllättävin tieto oli, että erillistä sähkösuunnitelmaa ei vaadita vaikkakin sitä suositellaan. Rakennuttajan on pystyttävä osoittamaan, että asennustyöt ovat tehty määräyksiä noudattaen.