maanantai 19. marraskuuta 2012

Öljykattila lopetti toimintansa

Jäin tänään kotiin sairaan lapseni kanssa ja tarkoitus oli viettää rauhallinen päivä lepäillen. Nämä päivät ovat yleensä niitä kun sattuu ja tapahtuu. Kuten tänäänkin.

Aamupäivällä puhelin alkoi soida kerta toisensa jälkeen, kun Villa Sandeliuksen asukkaat valittivat lämpöisen veden loppuneen ja lämpöpatterien olevan kylmiä. Öljykattila ei toiminut.

Eräs neuvokas asukas oli yrittänyt käynnistää kattilaa useaan otteeseen siinä onnistumatta. Oletimme öljyn loppuneen. Kaukolämpö asennettaisiin tasan kuukauden päästä, joten aikomuksena oli käyttää polttoainetankki mahdollisimman tyhjäksi. Mittarin perusteella tankissa olisi pitänyt olla polttoainetta, mutta pidin mahdollisena sen olevan väärin kalibroitu. Vaihtoehtoisesti imuputki olisi voitu asentaa säiliössä liian ylös. Päätin tilata pikatoimituksena lisää öljyä.

Kun öljy saapui, yritimme saada kattilan käyntiin. Lukuisista yrityksistä huolimatta emme siinä onnistuneet, joten oli pakko pyytää asiantuntija paikalle. Ei aikaakaan, kun Kiilin Putkitus kurvasi pihaan ja hetken kuluttua rikkinäinen suutin oli vaihdettu. Vuorossa oli putkiston ilmaus.

Suuri kiitos asiantuntijoille nopeasta avusta: Kotkan LVI Huollolle puhelintuesta ja Kiilin Putkitukselle salamannopeasta ammattitaitoisesta avusta - jälleen kerran. Olen erittäin tyytyväinen päätökseemme siirtyä huoltovapaaseen lämmitysmuotoon...