lauantai 6. lokakuuta 2012

Öljylämmityksestä kaukolämpöön

Tällä hetkellä Villa Sandeliusta lämmittää 80-luvun alun öljykattila ja öljyn kulutus on huikea. Kattila alkaa tulla pikku hiljaa elinkaarensa päähän. Edellisen nuohouksen yhteydessä todettiin myös, että kattilaan liitetty savupiipun hormi alkaa olla huoltotoimenpiteitä vailla.

Pitkän pohdinnan jälkeen olemme päättäneet siirtyä kaukolämpöön, asennus ja käyttöönotto olisi joulukuussa. Toisena vaihtoehtona olisi ollut maalämpö. Kaukolämpöä puolsi käytön ja ylläpidon helppous, toimintavarmuus, halvemmat aloitusmaksut ja laajennettavuus. Nykyisessä omakotitalossamme olemme olleet erittäin tyytyväisiä kaukolämpöön, ongelmia ei ole ollut kertaakaan ja kaukolämpömaksut ovat pysyneet kohtuullisina.

Kotka Energia tarjosi kaukolämpöön siirtymisen hyvänä kokonaispakettina, johon kuului käytännössä kaikki työvaiheet: vanhan kattilan ja pannuhuoneputkiston purku, kaukolämpöputken kaivaminen tontille (n. 100m) ja asennus käyttövalmiiksi.

Kotkan kaupunki on asentanut pari vuotta sitten maahan uuden viiden kuution öljysäiliön, joka pitää kaivaa pois ja yrittää myydä eteenpäin.