keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Energia-avustus

Tänään oli ARAn energia-avustushakemuksen viimeinen jättöpäivä ja viimehetkeenhän hakupapereiden toimittaminen taas meni. Avustuksen tavoitteena on kiinteistön energiatehokuuden parantaminen ja avustuksen kohteena on rakennuksen ulkovaippa, ilmanvaihtojärjestelmä ja lämmitysjärjestelmä.

Hakulomake ei sinänsä ole pitkä, mutta liitteiden ja kustannusarvion tekeminen ilman tietoa todellisista materiaalikustannuksista tai tuotantotavoista ilman energiakatselmusta oli aika vaikeaa noviisille.

Todella tärkeänä asiantuntija-apuna on tässä asiassa toiminut Kotkan kaupungin korjausneuvoja, jonka kanssa kävimme kasvotuksen pariin kertaan hakupapereita ennen hakemuksen jättöä varmistaaksemme, että arviomme toimenpiteistä ja budjetista ovat oikeanlaiset.

ARAN energia-avustuksessa lämmitysjärjestelmän uusimiseen liittyvä tuki kohdistuu kaukolämpöön eikä uusiutuviin energiamuotoihin. Olemme viimeisen puolen vuoden aikana tavanneet useita maalämpötoimittajia sekä harkinneet rinnalla kaukolämpöön siirtymistä. Päätöstä emme ole vielä tehneet.