Kun lattia oli suurtehoimuroinnin tuloksena puhdistettu, pyysin paikalle putkimiehen toteamaan putkien kunnon. Mikäli haluaisimme puhkaista kulkukäytävän kahden alakerran huoneiston välille, joutuisi putkilinjoja katkaisemaan ja tulppaamaan. Tämä vaatisi toisen asunnon WC:n purkamisen, eli käytännössä WC-kalusteiden ja lämmitysputkien poistamista ennen kuin väliseiniä voitaisiin kaataa.
Lämmityskausi on kuumimmillaan ja lämmitysputket ovat täynnä lämmintä vettä. Putkilinjojen katkaisu ei olisi ihan helppo juttu keskellä talvea. Lämmityskierto pitäisi katkaista vähintään vuorokauden ajaksi koko talosta, koska putket olisi saatava jäähdytettyä. Tämän jälkeen katkaistava osa lämmitysputkista jäädytettäisiin ja tulpattaisiin. Tämä operaatio tehtäisiin vain siksi, että saisimme rakennettua kulkukäytävän purkutyön helpottamiseksi.
"Älä sössi jos homma toimii". Pitäisikö sittenkin odottaa lämmityskauden loppuun? Jos aikoisimme uudistaa lämmitysputkiston, kannattaisi koko operaatio toteuttaa lämmityskauden päätyttyä. Olemassa oleva lämmitysputkisto on paksua rautaputkea ja päällisin päin erittäin hyvässä kunnossa. Miksi ei vain eristäisi putkia ja jättäisi niitä toimimaan? Voi hyvinkin olla, että niillä on elinaikaa vielä 20-30 vuotta. Uudet putket voisi tulevaisuudessa vetää helposti välikaton kautta ja pintavetona pattereille. Käyttövesiputket? Viemärit? Jottei homma lähde heti alkuun lapasesta, päätettiin jatkaa purkutöitä niin että jätetään toistaiseksi purkamatta asiat mitkä toimii.
Asbestipurku
Lämmitysputkien ympäriltä löytyi kasa asbestia. Asbestikartoittaja kävi aiemmin toteamassa valkoisen eristeen vaarattomaksi, mutta puru-ja olkieristeiden alla olevien putkien päällä odotti ikävä yllätys. Toki on ollut odotettavissa, että jossain vaiheessa asbestia tai muita ikäviä löytyisi. Jotta purkutöitä voitiin jatkaa, piti asbesti poistaa ammattilaisten toimesta.