perjantai 3. toukokuuta 2013

Tutki, kokeile ja kehitä

Rappausprojekti on lähtenyt käyntiin hiukan kangerrellen. Kolmannen kerroksen rappaus ja seinän rakenne on osoittautunut haasteellisemmaksi mitä alunperin arvelimme. Koska kenelläkään ulkopuolisella asiantuntijalla ei ole ollut esittää ratkaisumallia seinän korjaamiselle, on ratkaisu ja päätös etenemisestä tehty niillä tiedoilla mitä on sekä muutamien kokeilujen (ja turhautumisten) kautta.

Alunperin 3. kerroksen rappaus oli tarkoitus pudottaa kokonaan alas ja kolmikerrosrapata. Vanha kanaverkko on kuitenkin osoittautunut pitävänsä rappauksen tiukasti seinässä kiinni. Aikomuksemme on jättää verkko ja ehjät rappauspinnat paikoilleen. Hiomme saneerausjyrsimen avulla pintakerroksen reilusti irti. Ruiskutamme vanhan rappauksen päälle primer-pohjusteen, asennamme rappausverkon ja teemme täyttö- ja pintarappaukset. Mikäli pohjusteen avulla emme saa hyvää tartuntapintaa, teemme myös tartuntarappauksen.

Näyttäisi, että olemme päässeet juonesta kiinni. Tällä suunnitelmalla menemme siis eteenpäin, kunnes keksimme taas uuden paremman tavan...