lauantai 22. syyskuuta 2012

Suunnittelu etenee.

Vaikkakin etanan vauhtia. Seuraavaksi aloitamme uuden autotallin suunnittelun arkkitehtimme kanssa. Vanha 70-luvun alussa rakennettu lisäsiipi puretaan tulevaisuudessa pois, uusi autotallirakennus tulisi siis korvaamaan tämän. Paikka ei kuitenkaan ole sama vaan aikomus on rakentaa se talon oikealle puolella tienviereen tontin pohjoiskulmaan.

Kotkan kaupungin kaavaosastolta ja rakennusvalvonnasta on annettu aikomuksille vihreää valoa. Myöskin tuore Kymijoen eteläosan osayleiskaava kiinteistömme osalta puoltaa tätä. Ensimmäinen konkreettinen asia onkin tehdä maaperätutkimus. Maa on todennäköisesti pehmeää ja savipohjaista. Vanhojen rakennustapaselosteiden perusteella päärakennuksen alta on kaivettu savea pois 5 metrin syvyydestä. On todennäköistä, että maata pitää vaihtaa ja jopa paaluttamisen tarve ei ole poissuljettu.

Jos vain kaikki menisi suunnitelmien mukaan eikä yllätyksiä tulisi, toivoisimme saavamme rakennusluvan vielä tänä vuonna. Puut voitaisiin kaataa syksyn aikana ja kaivinkone pääsisi hommiin ennen talven tuloa. Ja jos saisimme massanvaihdon tehtyä ennen routaa, niin bueno. Tällöin perustuksia pääsisi tekemään keväällä roudan sulattua.Näytä suurempi kartta